Verhalen, verslagen, herinneringen.

Vrijdag 11 December 2020 : Jesse

Leestijd: 7 minuten

Vanmiddag ben ik zomaar eens gaan lunchen met Jesse, een kennis hier van uit ons dorpje. Ze belde vanochtend en vroeg of ik zin had om met haar mee te gaan naar een lunchroom in de stad. Een kennis van haar had daar een tijdje terug een gratis lunch voor twee gewonnen en de bonnen daarvoor dit weekend aan Jesse gegeven. Ze waren enkel nog deze week geldig en haar kennis vertrok maandag al op vakantie, dus zou het zonde zijn om ze weg te gooien. En toen dacht Jesse aan mij. 

We kennen elkaar van jaren terug nog toen we tegelijk wel eens bij de sportschool ieder met eigen vrienden aan het trainen waren. We zagen elkaar dan en spraken wel wat, maar grotendeels hadden we aparte vriendenclubjes en kruisten onze paden elkaar niet zoveel. We zagen elkaar de laatste jaren nog wel af en toe hier in het dorp bij de bakker, of als we elkaar tegen kwamen op straat, maar niet veel meer dan dat. 

Een paar jaar terug waren Stev en Jesse wel eens een middagje samen erop uit geweest op de motor. Ze zagen toen bijna tegelijk op Facebook dat ze interesse hadden in een braderie en hadden elkaar er ook nog eens bij toeval tegelijk over ge-appt. Twee uurtjes later stapte Jesse achterop bij Stev en zijn ze samen een lekker middagje gaan toeren. Achteraf hadden ze nog een drankje op een terrasje gepakt en genoten van hun dagje weg als vrienden. Stev had later gezegd dat hij Jesse erg leuk vond en zich best wel kon voorstellen om echt eens met haar te gaan stappen. Maar dat alles was ruim voordat Stev en ik samen ons avontuur ontdekten en ik gewoon ja gezegd zou hebben. En, dan bel je haar toch eens op. Dat soort dingen. 

Tijdens de lunch spraken we over onze eigen bedrijven, over wat onze dagen vulde, over vakanties, van alles. Ook nog over onze hobby’s en vrienden. En onze relaties.
“Je hebt maar mazzel met Stev”, zei Jesse, “een knappe kerel die gewoon is zoals een man hoort te zijn. Lief, zorgzaam, attent. Geen wilde avonturier die altijd maar druk doet en alle kanten op vliegt, maar gewoon een rustige man die toch niet saai is.” Haar opmerking over Stev toverde een kleine tevreden glimlach op m’n gezicht. Ze moest eens weten hoe ‘spannend’ Stev, en ik, het laatste jaar waren geworden.
“De jacht op de ware gaat voor jou nog steeds door zeker?”, vroeg ik haar toen. Haar blik richtte zich kort even naar beneden en haar glimlach werd een klein beetje minder. Heel even maar, want Jesse weet overal wel een positief antwoord op te geven. “Ik ben gestopt met jagen op de ware voor mij en geniet gewoon van al de tijd die ik aan mezelf heb. Ik kan lekker gaan en staan waar en wanneer ik wil en verzin elke dag wel iets leuks. Soms haak ik aan bij vrienden die op vakantie gaan, soms ga ik er gewoon alleen op uit. Wat wandelen, boekjes lezen. Ik vermaak me prima.” Haar glimlach werd nog wat groter toen ze eraan toevoegde, “soms bel ik spontaan met een lieve kennis en vraag ik haar of ze mee wil gaan lunchen.” 

“Gek he?”, zei ik, “hoe vreemd dat levens zo verschillend kunnen zijn. Ik geniet van elke dag dat Stev en ik samen zijn, zeker tegenwoordig, maar ben stiekem ook wel wat jaloers op jou.” Haar blik naar me toonde me dat ze een beetje verbaasd was door mijn opmerking. “Jaloers? Jij? Eerder andersom”, zei ze. Ik ging verder en zei, “ja, een beetje jaloers wel hoor. Stev en ik doen vaak dingen samen en geven elkaar ook ruimte zat, maar soms gewoon eens even geen rekening te hoeven houden met iemand lijkt me ook wel eens fijn. Niet dat we dat bij elkaar afdwingen hoor, maar als koppel ga je dat toch vanzelf doen.”
“En ik ben jaloers op jou”, zei Jesse. “Gewoon eens een avondje in de bank hangen met een lekkere man en er ‘s-nachts tegenaan kruipen, hmmm, dat is alweer veel te lang geleden voor me”, was Jesse’s antwoord weer.
In mijn hoofd gingen de radertjes aan de slag. Jesse’s lieve eerlijke opmerkingen, dat fijne dagje uit wat zij en Jesse ooit gehad hadden, de nieuwe avonturen voor Stev en mij … zou ik ?

“Weet je wat!”, zei ik iets te enthousiast tegen Jesse, “dan leen je hem toch een avondje en een nachtje van me? Vind ie vast ok!”
Jesse had net een hap genomen van haar lunch en begon langzamer en langzamer  te kauwen terwijl haar ogen groter en verbaasder naar mij keken dan daarvoor. Ik deed expres alsof het de normaalste zaak van de wereld was om zoiets voor te stellen en sneed weer een hapje van mijn broodje af .
“Meen je dat nou of maak je maar een grapje?”, vroeg Jesse. “Nee hoor, ik maak geen grapje. Ik weet dat Stev en jij het goed met elkaar kunnen vinden en als jij hem graag een avondje bij je hebt om gezellig wat samen te zijn vind ik dat prima.” Ik hoopte dat ik ze niet al te hard plaagde door expres nu wat bravers voor te stellen en dat van die nacht niet te herhalen. Benieuwd of ze ernaar zou vragen. “Ow. Ow ja. Een avondje”, stamelde ze een beetje. “Lijkt me eigenlijk best wel leuk om eens bij jullie op visite te komen en wat met Stev en jou samen te kletsen.” Ik besloot maar niet verder te plagen en gewoon dat te zeggen wat er aan wild plannetje door mijn hoofd ging. “Nee, zo bedoel ik het niet. Ik zou het ok vinden als Stev een avondje bij jou in huis langskomt. Dat jullie tweetjes er iets leuks van maken. Wat kletsen, filmpje kijken, wijntje erbij. Of iets romantisch misschien. En als je wil, als er een klik is, dan vind ik het ok als jullie samen vrijen en een nachtje genieten van fijne seks.”

Jesse stopte nu helemaal met eten en zat me doodstil aan te staren met een hap eten op haar vork stil boven haar bord. Zoals ik het nu had gezegd liet geen ruimte voor misverstaan meer over. Ik bood haar zomaar mijn man aan voor een nachtje seks met haar als ze dat wilde. Ze had even nodig en bleef nog langer stil zitten en enkel maar naar me te kijken terwijl ik probeerde het de normaalste zaak van de wereld te doen lijken. Binnen in mijn lijf gierde een rush van adrenaline door mijn lijf en deed ik keihard de moeite om het te verbergen. Zomaar zoiets hardop zeggen. 

“Goh. Ik vind Stev wel leuk, maar euh … ik weet niet of …”, begon ze uiteindelijk. Maar ze viel weer stil. “Ik bedoel …”, ze wist echt niet wat ze moest zeggen, mond vol tanden. 
“Luister eens”, begon ik weer, “ik weer dat jullie een leuke klik hebben, anders waren jullie toen ook nooit samen op de motor erop uitgegaan. En ik weet dat je uit respect gewoon je afstand houd tot hem om nergens tussen te komen. Maar eh … Stev en ik zijn al een poosje meer … hoe zeg ik dat …‘open’ geworden en gunnen elkaar ook ‘dat’ soort plezier met anderen. Ik weet van hem dat hij zeker wel eens met jou zou willen vrijen. Dus wat mij betreft nodig je hem uit voor wat je wil. Een avondje tv kijken, kletsen of gewoon keihard neuken. Wat jij en hij samen willen.” Ik geloof niet dat mijn nieuwe zinnetjes het veel beter maakten voor Jesse. Ze bleef stil zitten zonder te weten wat ze moest zeggen. 

“Dus ontken maar niks. Jij vind hem ook leuk en zomaar een nachtje heerlijke seks met hem is vast wel … acceptabel?” Heel verlegen klonk haar stemmetje een minuutje later, “ja, ja, dat lijkt me wel leuk. Dat avondje eens kletsen met hem samen.” Hihi, best wel gemeen van me om haar daar zomaar mee te overvallen. Nou ja, ik had het ook niet gepland. Het liep gewoon even zo. Ook mijn klik met haar zat wel goed voelde ik. 

“Ik ben vanavond thuis”, zei Jesse toen met een zacht aarzelend stemmetje. “Als dat ok is voor jou?” Ik kon het niet laten om iets te lachen om haar korte zinnetje en zei, “zie je wel. Het gaat nu ineens keihard kriebelen zeker he? En nu vliegt je geduld gelijk het raam uit.” Enkel hard blozend keek ze me aan. Misschien wel een beetje bang dat ze ja had gezegd. Misschien was mijn voorstel wel een strikvraag en had ze nee moeten zeggen. Ik besloot maar snel haar te bewijzen dat ik het meende.

“Weet je wat, ik bel hem gelijk op”, zei ik en ik pakte mijn telefoon van tafel en belde Stev zonder aarzeling. “Hi lieverd. Komt het even gelegen? Ja? Mooi! Zeg, ik zit nu gezellig met Jesse te lunchen en er kwam iets ter sprake. Wij hebben vanavond toch geen plannen he?” Stev was even verbaasd dat ik met Jesse zat te lunchen en vroeg me gelijk haar zijn groet door te geven. Hij vond het jammer dat hij er niet bij was want hij had al zo lang niet meer gekletst met haar. En nee, we hadden geen plannen. Hij zou rond half zes thuis komen, mooi op tijd om wat eten te maken en daarna samen in de bank te ploffen. 

“Mooi”, zei ik, “maar we doen het anders.” Ik kon de verbazing van Stev op mijn vastbesloten stemgeluid bijna door de telefoon heen horen. “Jij gaat vanavond bij Jesse eten. Maak voor haar maar die lekkere pasta die je voor ons ook af en toe maakt. Daarna blijf je lekker een avondje bij haar kletsen met een wijntje of zo erbij.” Aan de andere kant van de lijn hoorde ik enkel wat gestamel van hetzelfde soort als ik even daarvoor van Jesse naast me had gehoord. “Euhh. Ok?” Ik ging verder en zei, “en als het fijn voelt dan duiken jullie lekker samen het bed in voor een paar uurtjes heerlijke seks en blijf je lekker slapen.”

Ik hoorde Stev gewoon denken aan de andere kant. Ja, we waren meer ‘open’ sinds dat avontuurtje van een paar maanden terug, maar los van elkaar. “Je houd me voor de gek he? Jij en Jesse nemen me in de maling?”, zei Stev met een stem wachtend op verlossing van de plagerij. “Momentje”, antwoorde ik, “ik zet de camera aan.” Een paar tellen later keek ik in het verbaasde gezicht van Stev die op een parkeerterrein naast z’n auto stond. “Hey lieverd”, zei ik terwijl ik opstond uit mijn stoel. Ik liep naar de andere kant van de tafel en hurkte laag naast Jesse zodat ze ook in beeld kwam. Jesse glimlachte verlegen en zwaaide enkel even kort naar Stev op mijn schermpje zonder een woord te durven spreken. Voordat Stev iets kon zeggen zei ik, “ik meen het hoor. Als jullie samen vanavond een momentje hebben en lekker vrijen zou ik dat helemaal ok vinden. Best wel opwindend eigenlijk.” “Dan kan ik ook eens een avondje doen wat ik wil en ongestoord slapen”, grapte ik er achteraan.

Een poosje bleef het stil en zag ik enkel de verbaasde snuitjes van Stev en Jesse naar elkaar staren. “Ok”, zei Stev uiteindelijk. “Ok”, klonk ook de stem van Jesse zachtjes naast me. “Mooi”, zei ik, “dan is het een date. Vanavond om zes uur is Stev bij jou Jesse.” Snel gooide ik Stev nog een luchtzoentje en zei ik, “fijne middag verder lieverd. Tot later” en verbrak ik de verbinding.

Het is nu bijna middernacht en dit verslagje van vandaag is nu bijna af. Ik heb lekker een simpel bordje eten voor mezelf gemaakt en ben daarna met een wijntje in m’n hand lekker op de bank naar een romantische film gaan zitten kijken. Nog even in ons dagboekje schrijven en dan zo naar m’n lekkere bed toe.

Daarnet kreeg ik nog een kusje, een paar hartjes en een ‘slaap lekker liefje’ van Stev en Jesse via de app en stuurde ik ze beide een kusje en ‘fijne dromen’ terug. ‘Vertel me morgen maar alles van jullie spannende avondje’.

1

Een reactie plaatsen