Verhalen, verslagen, herinneringen.

De eerste keer

Leestijd: 6 minuten

“Stop hier maar. Dit is een goed plekje.” Heidi’s stem klinkt zo vol jong zelfvertrouwen dat het mij nog meer van m’n stuk brengt dat ik al was. Ik was achttien geloof ik, zij zestien, twee jaar en een paar maanden jonger dan ik, maar ik wist al lang dat ze toen al veel meer ‘ervaring’ had dan ik. 

Al een paar maanden haalde ik haar telkens vroeg op de Woensdagavond op bij haar ouderlijk huis aan de Verbiststraat in Kalmthout en reden we samen braafjes naar de ijsbaan in Turnhout. Om daar samen te schaatsen en te trainen voor onze gedeelde passie, het ijsdansen. We voelden ons een beetje vriendje en vriendin, dacht ik toen. Al was het nog nooit tot zoenen of, laat staan, wat meer gekomen. Buiten misschien die ene stuntelige zoen naast onze fietsen op het spoorviaduct van Kalmthout naar Wildert. Ik was veel te verlegen om de echte eerste move te maken. Al wilde ik dat eigenlijk maar al te graag, ik wist echt niet niet hoe. Ik was veel te veel nog die vreselijk onzekere jongen zoals m’n ouders me gekneed hadden. 

Zij was zo mooi in mijn ogen. Perfect passend bij het droombeeld van een mooie vrouw zoals ik me dat in m’n jonge tienerjaren had gevormd. Als fan van Kate Bush met een gigantische poster van die prachtige mooie zangeres boven m’n bed, had ik toen al een zwak gekregen voor brunettes met licht krullende haren en ondeugende ogen. Slank en sportief, en met een subtiele moed, zelfverzekerdheid die verscholen gaat achter het uiterlijk van een teder, breekbaar meisje, Heidi checkte al de boxjes. 

Ik was verdrietig die avond. Ik voelde me veilig bij Heidi omdat ik voelde dat ik me aan haar kon blootgeven als eerste persoon in mijn leven. Met mijn ouders praatte ik nooit over gevoelens, dat was gewoon not done. Ik had van hen ook enkel maar geleerd wat woede en bekvechten waren. Hoe het was om samen te ‘bestaan’ zonder ooit affectie te tonen of iemand te knuffelen voor het genot van het knuffelen. Ik had ze dat nooit zien doen. 

Heidi was de eerste in mijn leven met wie ik me een band op die manier begon te vormen waarbij in mij eindelijk de eerste stapjes werden gezet weg van het zijn van een kleine jongen af. Ook al was ik al bijna twintig en had ik mijn rijbewijs. Zo stom. Nog steeds zie ik die jaren als verloren jaren. Jaren dat ik had moeten experimenteren. Dat ik had moeten leven en had moeten genieten van de seksualiteit die ik nu ken. De seksualiteit die toen niet verder kwam dan mezelf af te trekken bij het kijken naar semi spannende tijdschriften. 

Ik was verdrietig omdat ik ergens voelde dat ik meer met Heidi wilde en zij toch niet hetzelfde voor mij leek te voelen. “Achttien en nog nooit een meisje aangeraakt.” Zei ik, toen we net een kwartiertje onderweg waren vanuit Turnhout terug naar haar dorpje richting het westen. Heidi zei me de auto gewoon even langs de kant van de weg te zetten. Gewoon in de berm tussen de rijen met bomen. Ik wist niet waarom. De weg waarop we reden was rustig, geen huizen of straatlantaarns in de buurt, de metallic lichtblauwe Ford Escort van eind jaren zeventig zou veilig staan waar ze het zei. Niemand zou het opmerken. 

Zodra we stilstonden en we beiden onze gordels hadden losgemaakt,  pakte Heidi direct al mijn hand en schoof ze die doelbewust onder haar truitje. “Voel maar hoe zacht mijn borsten zijn”, zei ze zonder dat ze me een kans gaf om te twijfelen. Het werd mijn eerste keer.
Ik wist niet wat ik meemaakte. Heidi was groot geschapen als het op de borstenafdeling aankwam. Zachte, warme, heerlijk volle borsten die haar sportbehaatje strak vulden, waren voor mij om te verkennen terwijl we klungelig over de pook heen leunden om bij elkaar te komen. Om elkaar aan te raken en te zoenen. 

Heidi wist maar al te goed wat seks was. Ze had helemaal niks van dat onzekere, aarzelende, wat ik in en jong meisje verwachtte dat seks ging hebben met een jongen. Ze had me ook, ik denk eerder die avond misschien, al verteld dat ze al vaak seks had gehad, ze had ervaring zei ze. Dat ze zelfs met haar twee oudere zussen soms tijdens een cruise probeerden om met zoveel mogelijk jongens te vrijen. En ze bedoelde echt neuken. Een bewering die ik niet helemaal geloofde, maar ook niet zomaar aan de kant schoof. 

Terwijl we zoenden schoof ze haar truitje en haar behaatje omhoog zodat ik naar mijn hartelust vrij toegang had tot haar zachte jonge vormen. Ik wist niet goed wat ik eigenlijk met dat geschenk moest doen. Geen idee of ze van me verwachtte dat ik een volgende move zou maken, dat ik haar mee zou nemen naar de achterbank of zo. Dus genoot ik maar van de zachtheid en liet ik langzaam mijn handen over haar huid glijden, over haar mooie erecte tepeltjes, over de warmte die ik duidelijk voelde. Ze genoot ervan. 

Toen ik mijn hand naar boven liet glijden, over haar truitje tot in haar nek tot onder haar volle haardos, merkte ik dat ze haar broek los begon te maken en die uit begon te trekken. 

“Stop je vingers in me”, zei ze toen broek en slipje ergens onder aan een van haar benen ver verwijderd waren van haar slanke onderlichaam. Ik wist niet wat ik zag. Hoe kan het toch dat de vormen van meisjes zo mooi zijn?

De auto was al helemaal beslagen, er kwam nauwelijks licht van straatverlichting binnen, maar ik zag voor het eerst in mijn leven het naakte bloot van een meisje. Dichtbij. 

Ze pakte mijn hand uit haar nek, plaatste die op haar borst, en stuurde die vlot glijdend over haar slanke buik direct naar beneden. Direct naar de plek waar ik hele dunne schaam haartjes voelde, waar ik voor het eerst ontdekte hoe zacht en heet die lippen van een meisje waren, en hoe nat en strak een kutje aanvoelde als je er je vingers in stak. Ik hoefde helemaal niet na te denken of onzeker te zijn. Heidi had mijn hand op haar kutje geplaatst en drukte met haar vingers mijn ring en middelvinger stevig haar strakke, jonge lichaam binnen. “Ja zo. Stop je vingers in me en doe gewoon lekker wat in je opkomt”, zei ze. 

Het ging als vanzelf. Terwijl Heidi haar onderlichaam perfect positioneerde en haar benen nog wat verder uiteen spreidde, ontdekte ik hoeveel macht er in twee vingers kan schuilen. Terwijl ik een van haar borsten in mijn mond nam, terwijl ik genoot van de ontdekking van een tepeltje, moedigde ze me steeds harder aan om wilder en wilder met mijn vingers daarbinnen op en neer te gaan. Ze genoot duidelijk ervan. Steeds harder gingen we beiden hijgen en steeds verder moet het voor passanten vast duidelijk zijn geworden wat er zich in die geparkeerde Nederlandse auto afspeelde. De ramen begonnen al sporen van lopende condensdruppels te tonen. 

“En nu wat zachter”, zei ze. “Gebruik eens een vinger om met mijn clitje te spelen.” Ik ontdekte voor het eerst een clitje terwijl ik van dichtbij diep in Heidi’s ogen keek. Ik zag hoe ze haar mondje opensperde en ze zich liet overvallen door een intense golf van lichamelijk genot door de aanraking van een jongen op een plekje dat niet groter was dan een postzegel. 

Waarom hebben we dit nooit geleerd op school? Geen idee of die vraag echt door m’n hoofd schoot toen, maar het zou zomaar gekund hebben. Al denk ik eerder dat al het denken me op dat precieze moment zal ontgaan zijn. Ik speelde met een meisje. Ik had haar borsten mogen genieten, ik had haar kutje aangeraakt, ik had seks. 

“En nu weer in me. Zo diep en hard als je kunt” zei ze. Heidi’s woorden klonken als zalige bevelen. En ik gehoorzaamde. Maar al te graag. 

Een paar minuten later, een aantal heerlijk gekreunde tongzoenen verder, hoorde en zag ik voor het eerst hoe een meisje klaarkwam. Ze werd een paar tellen stil, uit haar mond klonken geen geluiden meer, terwijl mijn vingers hun ritme niet onderbraken. Ze stopte met zoenen, had haar ogen stevig gesloten, en greep stevig met een hand mijn been in een harde grip. 

En toen barstte ze het uit. Haar hele lichaam begon wild te schokken en ik voelde duidelijk hoe haar nauwe kutje keihard mijn vingers begon te knijpen. Ritmische pulsen die met haar orgasme mee schokten. Fuck, wat was dat intens. Wat was ik verbaasd over wat ik had meegemaakt. Wat hoopte ik snel op een vervolg, op meer.

Even later reden we toch maar weer braafjes door. Met dat kleine oponthoud waren we best wel wat tijd verloren. En in de tijd van ruim voor mobiele telefoons waren uitgevonden, hadden onze ouders maar een exacte manier om ons te controleren, en dat was tijd. Ze moest thuis zijn op de klok en ik net zo. Dus gebeurde er verder jammer genoeg helemaal niks. 

Ik weet zelfs niet meer of ik sowieso wel een erectie had gehad daar. Of dat Heidi me door mijn broek heen had aangeraakt. Ik denk het niet, ik denk geen van beide. 

Zij was braaf op tijd thuis, ik denk dat we enkel nog een beetje zoenden in de auto op de oprit van haar huis voordat ik vlot doorreed. En ik was een half uurtje later weer in mijn eigen huis. Waanzinnig gelukkig door wat ik had beleefd. Mijn eerste keer. En ik kon het niemand vertellen.

Ik kwam er gelukkig nog op tijd achter dat ze het pookje van de ruitenwisser aan het stuur had scheef getrapt toen ze zich had afgezet met haar benen tijdens het vingeren. Het brak gelukkig niet toen ik het weer recht trok. Dus mijn ouders hebben vast niets gemerkt. 

Enne, ja echt. Ik heb mijn vingers pas de volgende dag gewassen. Die avond werd ik dol op de geur van seks en ben ik stilletjes in slaap gevallen met mijn hand dichtbij mijn gezicht. Oh gosh, wat was ik een dweeb.

Of mijn of haar ouders ooit wat door hebben gehad? Of ze ooit aan mijn gezicht of aan dat van Heidi hebben gezien dat wij een stapje verder waren gegaan, ik heb werkelijk geen idee. Dit is de eerste keer dat ik deze belevenis zo in detail aan iemand vertel. Meer dan veertig jaar later.

2

Een reactie plaatsen